Kisszántó

A Dub Székház egyik lemezgyűjtője. Különös odafigyeléssel keresgéli a furcsa hangzásokat és zenei formákat. Figyeli az aktualitásokat, de nem azért, hogy beilleszkedjen, inkább, hogy elkerülhesse őket. A kísérleti zajtól a teátrális idm dallamokon át a szigorú, tompább acid-os lemezeket is gyűjti.

Funky és jazz nótákat is remekül kever. Gyűjteményeben megannyi különleges nóta hever.

1998-as évben ismerkedett meg a tracker programokkal, amely környezetben ma is írja a zenéit. Zenéi számos formátumon jelennek meg – CD-n (Kovács – Piszkos Jazz), kazettán (Flexible Juice mixtape, HalTapes; Connection Cassette #7) és floppy lemezen (Floppy Kick Records, Dajkáim box set → http://yeahiknowitsucks.wordpress.com/2014/07/20/kisszanto-dajkaim/).

A fentiek mellett ingyenes internetes kiadványok formájában jelenik meg a legtöbb munkája (Umpako, Dusted Wax kingdom, Bitlab Records). Érdekelt minden olyan projektben ami valamilyen módon kapcsolódik a zenéhez – készített rádiós és televíziós szpotokat, valamint zenei rendezőként közreműködött képzőművészeti kiállításon is (NEON12 retrospektív, MODEM). Lemezgyűjtő – Vinyl-náci, tehát nem Dj.

ksz

Tovább róla egy Kulter-es interjúban és Debrecen Love interjúban tudhatsz meg többet.

(Kisszántó)

www.kisszanto.hu